• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • 0900-EHOSPITALITY of 
 •     0900-3467748

Hospitality App is tijdelijk uit de lucht!

Wij bieden onze gebruikers graag de beste gebruikerservaring. Er zijn momenteel technische aanpassingen om 'Hospitality app' te integreren met het electronisch patiëntendossier. Vandaar dat Hospitality App tijdelijk 'uit de lucht' is. Wij hopen uiteraard zo snel mogelijk de app weer aan te kunnen bieden!-

 • Waarom een Hospitality Host?

  Waarom een Hospitality Host? Een afspraak bij de dokter is voor een patiënt een belangrijke gebeurtenis, die vaak als erg stressvol ervaren wordt. De 'Hospitality App' zorgt ervoor dat de patiënt geen zorgen meer heeft over het op tijd komen voor de poli afspraak. Komt de patiënt met de taxi, dan zorgt de Hospitality App ervoor dat de patiënt automatisch en op tijd voor de afspraak opgehaald wordt door een taxi. Bij aankomst in het ziekenhuis staat, als de patiënt dit wil, een 'Hospitality Host' klaar voor de verdere begeleiding naar de poli. De Hospitality Host is een student Geneeskunde of Medische Informatiekunde. De patiënt hoeft zo nooit meer alleen in het ziekenhuis te zoeken naar de weg, en kan ook niet in het ziekenhuis verdwalen. Handig als de patiënt voor het eerst in het AMC komt, moeite heeft met de weg te vinden of alleen is. Indien door de patiënt gewenst is de Host ook aanwezig tijdens het consult.

  De Hospitality App is een applicatie ('app') die op de smartphone van de student én de patiënt werkt. De Hospitality App is sinds februari 2014 in gebruik in het AMC (Academisch Medisch Centrum Amsterdam) voor patiënten van de polikliniek GIOCA (Gastro-Intestinaal Oncologisch Centrum Amsterdam). Vanaf 18 januari 2016 kunnen patiënten begeleiding door Hospitality Hosts aanvragen op de poliklinieken GIOCA (Gastro-Intestinaal Oncologisch Centrum Amsterdam) chirurgieMOT-CHIR (motiliteitsstoornissen chirurgie) traumachirurgievaatchirurgieurologieoogheelkundeKNO en dermatologie.

 • Hospitality Host

  Hospitality Host - iets voor mij? Als medisch student vind je het belangrijk om een goede dokter te worden. Een dokter die óók begrijpt hoe het 'aan de andere kant van de tafel' in de spreekkamer is. Door je aan te melden als 'Hospitality Host' kun je al vroeg in je medische carrière een heel goed beeld krijgen van de onzekerheden, vragen en kwetsbaarheden van echte patiënten. Dit is uniek. Je mag immers, als de patiënt dat goed vindt, een daadwerkelijk consult observeren. En je kunt natuurlijk niet alleen de patiënt, maar ook de arts in zijn rol van behandelaar - en de interactie tussen beiden- meemaken. Je doet hiermee de nodige inhoudelijke kennis op, de specialist legt immers een heleboel uit tijdens het consult. Dit zijn erg waardevolle leermomenten en je komt situaties tegen die je bijblijven. Maar misschien is het ook gewoon zo dat je het belangrijk of fijn vindt om kwetsbare patiënten in de rol van 'Hospitality Host' te helpen in het ziekenhuis.

  Via de app kun je aangeven wanneer je beschikbaar bent voor het ophalen van een patiënt. We verwachten van onze Hosts dat ze per week enkele uren in principe beschikbaar zijn voor begeleiding. We verzoeken je daarom minimaal 5 uur per week als 'beschikbaar' op te geven via de studentenversie van Hospitality App. Dit wil niet zeggen dat je in al die uren ook altijd een patiënt ter begeleiding krijgt toegewezen; maar dit zorgt er wel voor dat er op voorhand een goede planning te maken is. Uiteraard gaat je studie voor, dus je kunt je beschikbaarheidsstatus als je nog niet opgeroepen bent in voorkomende gevallen ook weer veranderen naar 'niet beschikbaar' of juist 'beschikbaar'. Je kunt zelf dus -naar alle flexibiliteit- aangeven wanneer je paraat bent om patiënten te begeleiden! Voor studenten in de verpleeghuisstage geldt, dat ze tijdens de stage 2 dagen beschikbaar zijn als ze zich opgeven als Hospitality Host. Het is niet de bedoeling dat studenten in de verpleeghuisstage naast deze 2 dagen ook andere momenten beschikbaar zijn - dit om de continuiteit op de afdeling tijdens de verpleeghuisstage niet te verstoren. Vóór en ná de verpleeghuisstage ben je als medisch student natuurlijk van harte welkom als Hospitality Host! 

  Hospitality App is een project dat studenten en patiënten verbindt zonder 'winstoogmerk'. Voor de patiënt zit de 'winst' in het ontzorgen en de begeleiding, voor de student in het leren op de polikliniek en het bijdragen aan het welbevinden van de patiënt. Dit kan alleen maar als de poule van 'Hospitality Hosts' groot is. Host word je omdat je dit project ondersteunt, het leuk en belangrijk werk vindt; maar Host ben je op vrijwillige basis. Het is aan de Hosts zélf om aan te geven hoe vaak ze beschikbaar willen zijn, en dat kan heel flexibel! Je zult er zeker niet op worden 'afgerekend' als dat niet heel vaak is. En: hoe meer 'Hosts' mee willen doen hoe beter natuurlijk! Onze Hosts vinden deelname aan 'Hospitality App' gewoon leuk en belangrijk, en zijn daarmee de beste ambassadeurs voor 'aspirant'-Hosts. Praat eens met een Hospitality Host als je er meer over wilt weten. Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. brengen we je graag in contact met je mogelijk aanstaande collega's!

 • Ja, ik word Hospitality Host!

  Wil je ook Hospitality Host worden? Op dit moment is 'Hospitality App' in gebruik in het AMC te Amsterdam. Ben je student Geneeskunde of Medisch Informatiekunde in het AMC te Amsterdam; en vind je het leuk om patiënten werkelijk te ondersteunen in het ziekenhuis -en er zelf ook van te leren? Meld je dan aan als Hospitality Host!

  Meedoen is heel eenvoudig. Stuur via je AMC studentmailadres een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om je aan te melden. Voorwaarde is dat je student Geneeskunde of Medische Informatiekunde in het AMC bent en in het bezit bent van een smartphone (een mobiele telefoon waarop de applicatie geïnstalleerd kan worden). Je telefoon moet als besturingssysteem iOS (de iPhone) of Androïd (bv. Samsung, HTC, Sony, LG, Huawei) hebben.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedInShere with friends